Web Analytics Made Easy - Statcounter

 ۱۰ بیماری شایع رحم در زنان و علایم تشخیص آن را بررسی کرده ایم. به گفته پزشکان متخصص رعایت بهداشت فردی و مراجعه منظم به پزشک متخصص زنان از بروز بیشتر این بیماری‌ها پیشگیری می‌کند. یا ما همراه شوید …

۱- تومور‌های بدخیم
علایم بالینی:
خونریزی و ترشح غیر عادی به خصوص بعد از یائسگی یا خونریزی زیاد هنگام هنگام عادت ماهانه
اشکال یا درد در هنگام ادرار کردن
مقاربت دردناک
درد در ناحیه لگن
۲-رحم واژگون
علایم بالینی:
رحم واژگون معمولا نشانه‌ای ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بندرت ممکن است درد‌هایی در کمر و احساس سنگینی در بخش تحتانی لگن خاصره حس شود؛ و اغلب نیازی به درمان نیست.
۳-آندومتریت
اندومتریت عفونت مخاط رحم است و علایم بالینی آن خونریزی‌های نامرتب، ترشح‌های مهبلی، درد و حساسیت در زیر شکم، احساس ضعف، تب، اختلال در ادرار است

۴-پولیپ مخاط رحم
نشانه‌های پولیپ مخاط رحم درد از نوع گرفتگی عضلانی هنگام عادت ماهانه، خونریزی مختصر در فاصله قاعدگیها، خونریزی فراوان هنگام قاعدگی و ترشحات مهبلی است

۵-سرطان رحم
یکی از سرطان‌های شایع مجرای تناسلی زن سرطان رحم است، اما با این حال میزان شیوع آن پنج بار کمتر از سرطان دهانه رحم است. وخیلی دیرتر از سرطان دهانه رحم و اغلب در زنانی که بیش از ۵۰ سال دارند.

علایم بالینی:
افزایش حجم رحم
خونریزی نامرتب مهبل زنانی که قاعدگیشان مرتب است.
خونریزی پس از یائسگی.
۶-چسبندگی رحم
علائم بالینی:
ناباروری، نامنظمی سیکل ماهیانه مانند کاهش خونریزی‌ها یا قطع ناگهانی سیکل‌های قاعدگی، درد دوره‌ای در ناحیه لگن و سقط‌های مکرر جنین اشاره کرد.۴۳ درصد از زنان مبتلا به چسبندگی‌های رحمی از ناباروری رنج می‌برند.   ۷-افتادگی رحم
بارداری، افزایش فشار به پایین شکم، یبوست مزمن، چاقی مفرط حتی سرفه‌های مزمن و طولانی یا وجودنداشتن هورمون استروژن مخصوصا در دوران یائسگی باعث بروز این بیماری می‌شود

علائم بالینی:
درد و فشار زیر شکم، بی اختیاری ادرار، احساس فوریت در ادرار، تکرر ادرار، در موارد شدید با احتباس ادراری و درد ناشی از آن و آنوری (عدم تشکیل ادرار)، یبوست، اسهال، بی اختیاری مدفوع، کمر درد، پهلو درد، درد لگن، ناراحتی کلی لگن، دیس پارونی (درد موقع نزدیکی)، افزایش حجم خونریزی قاعدگی، خونریزی زیاد قاعدگی+لکه بینی

۸-چسبندگی لوله‌های رحمی
کسانی که از IUD استفاده می‌کننداحتمال التهاب‌های لگنی و لوله‌های رحمی بیشتر است. چسبندگی‌ها بیشتر درد‌های مبهم شکمی خواهد داشت و اگر بیماری دچار اندومتریوز باشد، درد‌ها کاملا مشخص خواهد بود.

علائم بالینی:
چسبندگی لوله‌های رحمی علامت خاصی ندارد و بیماران اغلب به صورت ثانویه به پزشک مراجعه می‌کنند؛ ثانویه با درد‌های شدید یا ثانویه با نازایی و… که در این مواقع، پزشک باید شرح حالی از بیمار بگیرد و مشکل را تشخیص دهد. اما در بیمارانی که خون‌ریزی قاعدگی کم یا قطع شود یا قاعدگی دردناک، نازایی و سقط مکرر شایع‌تر است

۹-پولیپ‌های رحم
علائم بالینی:
ترشحات ابکی و خون الود از مهبل (واژن)
خونریزی بعد از مقاربت جنسی
خونریزی در فواصل بین عادات ماهانه
خونریزی بعد از یائسگی
خونریزی از مهبل در ایامی غیر از دوران قاعدگی

۱۰-فیبروم رحم:
علائم بالینی:
خونریزی شدید و غیرعادی قاعدگی از شایع‌ترین علامت وجود فیبروئید رحمی است. اگر فیبروم‌ها در نزدیکی لایه‌های داخلی رحم باشند و یا در خونرسانی به لایه‌های داخلی رحم اختلال ایجاد کنند، می‌توانند باعث قاعدگی سنگین و دردناک شوند. در این شرایط معمولا قاعدگی طولانی مدت و لکه بینی بین دوره‌های قاعدگی وجود خواهد داشت. خانم‌های دچار قاعدگی سخت و طولانی مدت، معمولا به کم خونی فقر آهن مبتلا می‌شوند.

همچنین فیبروئید‌ها بسته به اندازه و محل شان در رحم می‌توانند منجر به علائم زیر شوند:

درد و فشار در ناحیه لگن
تکرر ادرار
عدم توانایی در تخلیه کامل مثانه
عفونت مجاری ادراری که معمولا از عدم تخلیه کامل مثانه ناشی می‌شود.
یبوست
درد پا‌ها و کمر     منبع:هفت گنج

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بیماری رحم افتادگی رحم بیماری زنان عفونت زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۱۶۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها

به گزارش انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، سید محمود تارا نائب رئیس کارگروه سلامت دیجیتال فرهنگستان علوم پزشکی ایران و مسئول پنل پیش نیاز‌های شکل گیری آزمایشگاه پزشکی هوشمند در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران که در روز‌های ۱۱ الی ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکی هوشمند امروزه یکی از پایه‌های مهم در تشخیص و مدیریت بیماری‌ها محسوب می‌شوند. این آزمایشگاه‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های هوش مصنوعی، اطلاعات پزشکی را تحلیل کرده و الگوریتم‌های پیشرفته‌ای را به کار می‌برند تا بیماری‌ها را سریع‌تر بهبود بخشند. اهمیت آنها در دنیای امروزی این است که این تکنولوژی‌ها به پزشکان کمک می‌کنند تا بیماری‌ها را به دقت تشخیص دهند، پیش بینی کنند و درمان‌های بهتر و موثرتری را ارائه دهند.

وی افزود: هر چند در سطح جهانی، آزمایشگاه‌های پزشکی امروزی به طور گسترده‌ای از تکنولوژی‌های هوشمند مانند سیستم‌های اتوماسیون، تجهیزات تصویری پیشرفته (به ویژه در پاتولوژی و مطالعه لام)، سیستم‌های اطلاعات آزمایشگاهی هوشمند، بستر داده‌های بزرگ و سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری بر اساس هوش مصنوعی استفاده می‌کنند ولی این اتفاق، هنوز در کشور ما، در حال طی مراحل اولیه هستند و آزمایشگاه‌های اندکی وجود دارند که پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این زمینه داشته اند. 

این متخصص حوزه انفورماتیک سلامت و بالین با اشاره به نیاز‌های اساسی و مهم در شکل گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند بیان داشت: برای شکل‌گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند، نیازمندی‌های اساسی شامل دسترسی به داده‌های بزرگ و با کیفیت، تکنولوژی‌های پردازش داده قدرتمند، استاندارد‌های امنیتی برای حفظ حریم خصوصی بیماران و توانایی‌های فنی- انسانی همکاری و ارتباطات مؤثر بین تجهیزات و سیستم‌ها هستند. پس از شکل گیری زیرساخت حداقل، بکارگیری تیم خبره این حوزه و تشکیل تیم‌های مشترک با کادر بالینی شروع کننده اولین فعالیت هاست.

وی به نقش شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در برطرف کردن این نیاز‌ها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با توجه به توانایی‌ها و تخصص‌های خود، می‌توانند در برطرف کردن نیاز‌های ذکر شده نقش مهمی داشته باشند. آنها می‌توانند به طراحی و توسعه نرم‌افزار‌های پزشکی، تولید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و ارائه راهکار‌های هوشمند برای مدیریت داده‌های پزشکی و اطلاعات بیماری‌ها کمک کنند. این بستر، به خصوص در کشور ما، بستری گسترده و پتانسیل فعالیت فراوان دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی