Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از اکسپرس، نفخ شکم یکی از مواردی است که می‌تواند باعث دستپاچگی شده و در صورت عدم کنترل خجالت فرد را درپی داشته باشد. با این حال، نفخ شکم یکی از علائمی است که می‌تواند نشان دهنده طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها باشد. یکی از مرگبارترین این بیماری‌ها سرطان تخمدان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انجمن جهانی سرطان تخمدان می‌گوید که ۹۰ درصد زنان مبتلا به سرطان تخمدان فارغ از پیشرفتگی و بزرگی آن علائم مختلف ابتلا به این بیماری را از خود بروز می‌دهند. یکی از علائم رایج این سرطان مشکلات در غذا خوردن است. این افراد با غذا خوردن مشکل دارند و به سرعت سیر می‌شوند. این موضوع می‌تواند با درد در شکم و ناحیه لگن همراه باشد. نفخ شکم یکی از رایج‌ترین علائم سرطان تخمدان است که زنان باید توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشند.

همچنین علائم مرتبط با ادرار مانند تکرر ادرار نیز ممکن است در زنان مبتلا به سرطان تخمدان دیده شود. با مشاهده این علائم باید سریعاً به پزشک عمومی مراجعه کنید. از دیگر علائم ابتلا به این سرطان می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- تغییر در عادات اجابت مزاج
۲- خونریزی غیرطبیعی
۳- خستگی بیش از حد
۴- کاهش غیرطبیعی وزن

به طور کلی هر گونه خونریزی پس از دوره یائسگی باید به پزشک متخصص اطلاع رسانی شود. یائسگی در زنان یعنی یک زن برای ۱۲ ماه پیاپی شاهد خونریزی ماهانه نباشد. پس از این دوره، هر گونه خونریزی از رحم غیرطبیعی تلقی شده و باید موضوع را به پزشک متخصص زنان اطلاع دهید.

متخصصان انگلیسی می‌گویند تمامی زنان در خطر ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارند. با این حال، احتمال وقوع این بیماری در برخی زنان بیشتر است. برای مثال، انجمن جهانی سرطان تخمدان می‌گوید این بیماری ارتباط مستقیمی با سن دارد و در زنان بالای ۵۰ سال بسیار رایج است.

هر گونه سابقه خانوادگی در داشتن سرطان تخمدان، سینه، و روده بزرگ می‌تواند میزان خطر ابتلا به سرطان تخمدان در زنان را افزایش دهد. همچنین جهش در ژن موسوم به BRCA نیز می‌تواند به میزان قابل توجهی باعث خطر بروز سرطان تخمدان در فرد شود.

تحقیقات نشان داده است زنان یهودی ساکن شرق اروپا (اشکنازی) و افرادی که نیاکانشان به این افراد باز می‌گردد در خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارند. از دیگر عواملی که باعث افزایش خطر ابتلا به این سرطان می‌شود می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- زنانی که فرزندی به دنیا نیاورده اند
۲- زنانی که از هورمون درمانی استفاده کرده اند
۳- زنانی که به آندومتریوز مبتلا هستند. آندومتریوز یا جابه جایی آستر رحم به حالتی اطلاق می‌شود که سلول‌های مشابه با سلول‌های آستر رحم در بیرون از رحم رشد می‌کنند.

سرطان تخمدان در صورتی که به موقع تشخیص داده نشود می‌تواند مرگبار باشد. متاسفانه میزان همه گیری این سرطان هر ساله در حال افزایش است. برآورد می‌شود تا سال ۲۰۴۰ شمار زنان مبتلا به این سرطان ۴۲ درصد رشد یابد. از این رو، اهمیت دارد آگاه سازی لازم درباره این سرطان به زنان صورت گیرد.

بیشتر بخوانید

رژیم غذایی برای دیابت بارداری عوارض دیابت بارداری برای جنین و مادر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سرطان تخمدان نفخ شکم سرطان تخمدان نفخ شکم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۰۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: سال گذشته در کشور روزانه بیش از ۲۸ نفر مبتلا به مالاریا شناسایی شده‌اند که بیشترین موارد شناسایی شده در استان سیستان و بلوچستان بوده‌است که با توجه به بارش‌های سال‌های گذشته و امسال در مناطق جنوبی که منطقه آندمیک مالاریا محسوب می‌شود، احتمال افزایش موارد ابتلا مورد انتظار است.

حامد جز جلالیان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ۲۵ آوریل مصادف با ۶ اردیبهشت‌ماه به نام روز جهانی مالاریا نام‌گذاری شده است، افزود: سال ۲۰۲۲ در هر ثانیه ۷ مورد مبتلا به مالاریا در سطح جهان شناسایی و هر دقیقه یک نفر بر اثر بیماری مالاریا جان خود را از دست می‌دهد و همچنین طبق این آمار در ایران نیز ۱۰ هزار نفر در یک سال گذشته مبتلا به بیماری مالاریا شده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: وظیفه سیستم بهداشت و درمان این است که با هوشیاری کامل در خصوص شناسایی و درمان مناسب افراد با ریسک خطر بالای مالاریا که شامل تب طول کشیده و سابقه سفر به مناطق مالاریا خیز از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان اقدام نمایند که در این راستا در سال گذشته نزدیک به ۳۰۰۰ نمونه از جمعیت تحت پوشش دانشگاه تهیه و یک مورد بیمار مبتلا به مالاریا شناسایی شد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر اظهار امیدواری کرد: با اطلاع‌رسانی و آموزش هموطنان گرامی نسبت به علائم و مخاطرات بیماری مالاریا سطح اطلاعات عمومی جامعه نسبت به این بیماری و نشانه‌ها و علائم بیماری افزایش یابد.

وی با اشاره به ویژگی‌های مالاریا گفت: حملات بیماری از ویژگی‌های مالاریا است که سه مرحله لرز، تب و تعریق دارد و اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند و بیماری وی تشخیص داده و درمان شود، اغلب بهبود می‌یابد.

جز جلالیان، تشخیص سریع، درمان صحیح و کامل به همراه نظارت مستقیم، منجر به کاهش خطر انتقال مالاریا در جامعه، عدم پیشرفت بیماری و مقاومت دارویی و در نهایت کاهش مرگ و میر ناشی از آن می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: منطقه خراسان رضوی مالاریا خیز نیست و بیماران شناسایی شده اغلب یا سابقه مسافرت به مناطق مالاریا خیز را داشته‌اند یا وارده از مناطق مالاریاخیز هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با توجه به اینکه در صورت عدم شناسایی و درمان به موقع مالاریا احتمال وقوع مرگ افزایش می‌یابد، توصیه می‌شود هر فردی که به اقتضاء شغل و یا مسافرت و... به خصوص سربازان، نیروهای نظامی و رانندگان با استان‌های جنوبی در ارتباط هستند در زمان مراجعه به محل سکونت، سریعاً به نزدیکترین مراکز خدمات جامع سلامت و خانه بهداشت به عنوان اولین سطح خدمات، مراجعه نماید.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری از طریق گزش پشه آنوفل انتقال می‌یابد در صورت حضور در مناطق با خطر مالاریا مانند استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان حتماً از لباس پوشیده و آستین بلند استفاده نمایید همچنین بهتر است که از دور کننده‌ها و سایر اقداماتی که منجر به کاهش گزش می‌شود مانند استفاده از پشه بند در موقع خواب استفاده شود.

پوشش ۱۰۰ درصدی طرح تکمیلی فلج اطفال

جز جلالیان در ادامه به اقدامات صورت گرفته در خصوص فلج اطفال اشاره کرد و گفت: با تلاش و زحمات تیم‌های سیار واکسیناسیون معاونت بهداشت نیشابور، مرحله اول عملیات واکسیناسیون طرح تکمیلی فلج اطفال در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور با پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت هدف کودکان زیر ۵ سال در مناطق واجد شرایط که در زمان عملیات در محل حضور داشته‌اند پایان یافت.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری فلج اطفال در کشورهای همسایه به خصوص همسایگان شرقی، به صورت اپیدمی درآمده، اجرای این طرح کشوری در سطح دانشگاه علوم پزشکی نیشابور مورد نیاز است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: در مرحله اول عملیات واکسیناسیون تکمیلی که از دوم لغایت چهارم اردیبهشت‌ماه سال جاری اجرا شد، ۱۱۸ کودک ایرانی و ۹۰ کودک غیر ایرانی زیر ۵ سال برعلیه این بیماری واکسینه شدند.

وی خاطرنشان کرد: اجرای عملیات تکمیلی واکسیناسیون خانه‌به‌خانه فلج اطفال را ۱۴ تیم عملیاتی در مناطق تیم سیار و بیش از ۳۰ مرکز خدمات جامع سلامت دارای جمعیت اتباع برعهده داشته‌اند.

جز جلالیان با اشاره به اینکه مرحله دوم طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از ۳۰ اردیبهشت‌ماه لغایت یک خرداد در نیشابور اجرا خواهد شد، بیان کرد: این پوشش با مشارکت خوب همشهریان عزیز شهرستان‌های نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه و زحمات و تلاش‌های تمامی تیم‌های اجرایی و تیم‌های نظارتی که اجرای این طرح کشوری را برعهده داشته‌اند میسر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن