Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سودابه شهید ثالث رئیس بیمارستان امید مشهد در «جلسه پیشگیری و درمان سرطان‌های زنان در دوره کرونا» که در کلاب هاوس برگزار شد، گفت: سرطان سینه شایع‌ترین نوع سرطان در بین خانم‌ها در ایران و جهان است.

او با بیان اینکه سن ابتلاء به سرطان سینه در ایران و خاورمیانه پایین‌تر از دیگر کشورهاست افزود: سن بروز سرطان سینه در کشور‌های مختلف جهان بین ۴۷ تا ۵۰ سال است، اما در ایران این سن به ۴۰ سال کاهش پیدا کرده است که زنگ خطری برای مسئولان مربوطه می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس بیمارستان امید مشهد ادامه داد: عوامل خطر بسیار زیادی وجود دارد که باعث به وجود آمدن بیماری سرطان می‌شود، از بین فاکتور‌های شناخته شده مؤثر بر افزایش خطر ابتلاء به سرطان پستان سابقه فامیلی است که از مهم‏‌‌ترین عوامل محسوب می‏‌شود. در حدود ۵ تا ۱۰ درصد سرطان‏‌های پستان در زمینه سابقه فامیلی ایجاد می‏‌شوند و تخمین زده می‌‏شود که ۱۳ تا ۱۶ درصد از زنان مبتلا به سرطان پستان حداقل یکی از بستگان درجه اول‌شان (مادر، خواهر یا دختر) دچار سرطان پستان بوده اند.

شهیدثالث بیان کرد: خانمی که دارای یک خویشاوند درجه یک مبتلا به سرطان پستان است، تقریباً دو برابر بیشتر در معرض خطر این بیماری قرار می‌گیرد نسبت به زنی که سابقه خانوادگی این بیماری را ندارد. اگر او بیش از یک نفر از بستگان درجه یک زن با سابقه سرطان پستان داشته باشد، خطر ابتلا او حدود ۲-۴ برابر بیشتر می‏‌شود.

او تصریح کرد: یکی از عوامل برای جلوگیری از بروز سرطان سینه در خانم‌ها، غربالگری و تشخیص به موقع آن است. غربالگری اولیه سرطان سینه باید از سنین ۳۰ تا ۴۰ سالگی هر سه سال و توسط پزشک متخصص انجام شود؛ غربالگری‌های دقیق‌تر که ماموگرافی در راس آن قرار دارد از سن ۴۰ سال به بعد آغاز می‌شود که به رغم تصور این تست هزینه آن‌چنان ندارد و هیچگونه اثر زیان آوری روی بیمار نمی‌گذارد.

بیشتر بخوانید

سالانه هزار بانوی خراسانی از ابتلا به سرطان پستان رنج می برند

رئیس بیمارستان امید مشهد با اشاره به علائم اولیه این بیماری تاکید کرد: ترشحات غیر معمول از سینه به خصوص ترشخات خونی، احساس وجود توده در پستان یا در زیر بغل و غیر قرینگی سینه‌ها می‌توانند علائم وجود سرطان سینه باشند که با مشاهده هرگونه علائم این چنین به سرعت باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.

شهید ثالث اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما، اطلاع رسانی و آموزش‌ها لازم درباره سرطان‌های بانوان وجود ندارد اگر هم باشد بسیار کم است و به خاطر همین موضوع، بیمارانی که علائم اولیه و کوچکی در خود می‌بینند به پزشک مراجعه نمی‌کنند و باعث می‌شود که بیماری سخت و طاقت فرسا شود و درمان به راحتی انجام نگیرد.

واکسیناسیون برای مقابله با سرطان دهانه رحم الزامی است

ملیحه حسن‌زاده مفرد متخصص زنان و زایمان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این جلسه درباره سرطان دهانه رحم گفت: چون این سرطان چهارمین سرطان شایع در  میان خانم‌ها در جهان  و ایران است باید واکسیناسیون برای مقابله با سرطان دهانه رحم گسترش پیدا کند.

او افزود: عمده سرطان‌های رحم به خاطر ابتلا به وجود ویروس HPV است. این ویروس انواع مختلفی دارد که تنها چند مورد آن باعث بروز سرطان شده و خطرناک هستند، اما همین چند نوع ویروس عملا عامل ایجاد اغلب سرطان‌های دهانه رحم هستند؛ علائم این بیماری زخم و وجود زائده‌ای در ناحیه تناسلی است که در دراز مدت به بافت سرطانی تبدیل می‌شود.

این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: در سرطان دهانه رحم، پیشگیری حرف اول را می‌زند؛ واکسیناسیون اولین راه پیشگیری است که می‌تواند باعث ریشه‌کن شدن عفونت HPV و سرطان دهانه رحم شود.

حسن زاده مفرد بیان کرد: واکسیناسیون ملی مقابله با سرطان دهانه رحم در کشور‌های پیشرفته جهان انجام شده است، در ایران نیز برنامه‌ای برای واکسیناسیون جهت پیشگیری از این سرطان وجود دارد ولی به صورت ملی و همگانی نیست که مسئولان باید واکسیناسیون در مقابله با HPV را در دستور کار قرار دهند.

او تصریح کرد: یکی از مسائلی که در این بیماری بسیار مهم است بحث غربالگری قبل از بروز سرطان است که اگر به این مسئله توجه شود تا ۶۰ درصد از سرطان‌ها کاهش پیدا می‌کند.

متخصص زنان و زایمان تاکید کرد: سازمان جهانی بهداشت تست‌های غربالگری بیماری سرطان دهانه رحم را برای افراد بالای ۳۰ سال توصیه کرده است و اگر بیماران علائم حادی دارند قبل از انجام تست غربالگری باید به پزشک متخصص مراجه کنند و مراحل بیماری برایشان مشخص و تعیین شود.

انتهای پیام//ف.ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سرطان سینه بیماری سرطان دانشگاه علوم پزشکی سرطان دهانه رحم سرطان پستان سرطان سینه بروز سرطان سرطان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۰۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر سیدامیر آل‌داوود اظهار کرد: امروزه سرطان‌های روده بزرگ جزء سرطان‌های شایع کشور بوده و موارد ابتلای آن نیز روز‌به‌روز در حال افزایش بوده و به همین رعایت موارد بهداشتی و پیشگیرانه بیشتر از هر زمان دیگری مورد تأکید است.

وی تصریح کرد: در اکثر موارد بیمار مبتلا به سرطان فاقد علائم بارز و آشکار بوده و همین موضوع بعضاً مردم را به اشتباه می‌اندازد و در شرایطی که حال عمومی و وزن و وضعیت اشتهایی خوبی دارند، آن علائم جزئی را جدی نمی‌گیرند و همین موضوع در آینده و در زمان آشکار شدن علائم وضعیت بدتری در فرد بیمار ایجاد می‌کند و بهتر است که با مشاهده هرنوع علائمی، هرچند کوچک، پیگیری و اقدام به‌موقع را داشته باشیم.

عضو هیأت علمی رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با مهمترین علائم سرطان روده بزرگ، بیان کرد: این بیماری علائم و نشانه‌های متعددی دارد که مهمترین آن‌ها ایجاد مشکل در اجابت مزاج، خون در مدفوع و کاهش به یک باره وزن بوده، به خصوص مشکل اجابت مزاج طولانی شود، و فرد چند هفته مداوم یبوست و اسهال داشت باید وضعیتش مورد بررسی قرار بگیرد؛ همچنین در خصوص کاهش وزن هم باید بگوییم که این شرایط بیشتر در زمانی بوده که بیماری به حالت پیشرفته رسیده و باید آن ۲ مورد دیگر را جدی‌تر بگیریم.

دکتر آل‌داوود اضافه کرد: همچنین باید به موضوع دفع خون مخفی هم به‌طور ویژه توجه کنیم و عمدتاً فرد بیمار دچار کم‌خونی مزمن بوده و اگر علائم مشکوک در زمان طولانی مشاهده شد باید حتماً به پزشک مراجعه شود.

وی تأکید کرد: کسانی که سابقه خانوادگی در ابتلای به انواع سرطان‌ها، از جمله سرطان روده بزرگ دارند باید حتماً تحت غربالگری قرار بگیرند، حتی به افرادی هم هیچگونه سابقه خانوادگی در این خصوص ندارند هم توصیه می‌کنیم که پس از رسیدن به سن ۵۰ سال غربالگری سرطان روده را داشته باشند و تست‌های آن به ۳ روش تست بررسی خون در مدفوع، خون مخفی در مدفوع و انجام کولونوسکوپی بوده است.

متخصص پرتو درمانی و رادیوتراپی با بیان اینکه با توجه به کاهش سن ابتلا به سرطان در زمان بیماری نباید در خصوص فرزندآوری اقدام نماید و باید این کار بین ۲ تا ۳ سال پس از بهبود بیماری باشد، خاطرنشان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که پس از بهبود بیماری امکان انتقال سلول سرطانی به جنین وجود ندارد و در این خصوص دغدغه‌ای بابت بارداری و نگرانی زوجین وجود ندارد و فقط همانطور که اشاره شد باید از بارداری در دوره درمان بیماری خودداری شود.

دکتر آل‌داوود افزود: همه ما باید در راستای پیشگیری از انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ به مواردی همچون تحرک و فعالیت بدنی مناسب روزانه، عدم چاقی و افزایش وزن، عدم مصرف غذا‌های پرچرب به‌خصوص فست‌فودها، عدم مصرف سیگار و دخانیات و عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی توجه نماییم، موضوعی که در افراد با سابقه خانوادگی در این خصوص بیشتر از سایر گروه‌های جامعه مورد تأکید بوده و هست.

وی در پایان گفت: باید همچنین به در پیشگیری از سرطان به موضوع آموزش و افزایش سطح آگاهی جامعه هم توجه کرد و اگر به این مهم نیز توجه شود شاهد آمار بالای تعداد مبتلایان به انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ و همچنین کاهش سن مبتلایان به این بیماری نخواهیم بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • شایع ترین نوع سرطان در استان
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص